Herrie in de keuken
-
- Motorloos
- Berichten: 7374
- Lid geworden op: 10 aug 2008, 15:46
- Locatie: NL
Herrie in de keuken
Iets met rijst en kip en wat uit een potje. Nog wat eigen gedachten erbij en straks maar eens kijken hoe dat smaakt
Zijn er nog stoere binken onder jullie die ook wel eens in en potje roeren?
Zijn er nog stoere binken onder jullie die ook wel eens in en potje roeren?
Groetjes,
Ed
Spreuk: Geloof niet alles wat je denkt
Ed
Spreuk: Geloof niet alles wat je denkt
- Catbustingdog
- Motorloos
- Berichten: 532
- Lid geworden op: 15 aug 2008, 11:27
- Locatie: Paal (BE)
Mia en ik hebben allebei erg veel lol in "lekker koken". We zijn dan ook allebei vaak in de keuken te vinden, apart of samen.
@Noel: na het eten zeker standaard toiletbezoek met krant dat minimaal 15 minuten duurt?? :eng1
Tip: koop een vaatwasser.....onze "Bep" zeurt nooit en het vullen is zo gepiept
@Noel: na het eten zeker standaard toiletbezoek met krant dat minimaal 15 minuten duurt?? :eng1
Tip: koop een vaatwasser.....onze "Bep" zeurt nooit en het vullen is zo gepiept
-
- Motorloos
- Berichten: 7374
- Lid geworden op: 10 aug 2008, 15:46
- Locatie: NL
- Frank
- Honda ST1300
- Berichten: 7266
- Lid geworden op: 28 sep 2008, 20:33
- Locatie: Strijen (NL)
- Contacteer:
In de weekenden wil ik nog wel eens in de keuken staan, maar dan bedoel ik ook staan.
In de weekenden doen wij makkelijk met broodjes uit de oven, wat vis erbij. Of (en dat doe ik dan) pannenkoeken bakken, of broodschotel, maar zeker geen moeilijke dingen en wat ik ook te gek vind is stokbroodje met salamis,kaas, uitje,tomaatje en dan in de oven. Geweldig lekker.
In de weekenden doen wij makkelijk met broodjes uit de oven, wat vis erbij. Of (en dat doe ik dan) pannenkoeken bakken, of broodschotel, maar zeker geen moeilijke dingen en wat ik ook te gek vind is stokbroodje met salamis,kaas, uitje,tomaatje en dan in de oven. Geweldig lekker.
Een dag niet gereden, is een dag geen plezier gehad!
koken doe ik graag
Koken doe ik graag.
Volg voor het moment les (koken voor mannen , eenmaal per maand)
Wij zijn met een 12 tal mannen , maken dan een 4 gangen menu en eten dan
alles lekker op.
Ook probeer ik thuis af en toe eens iets uit , wat ik meestal van internet plukt.
Bv: een toast:
- wit brood
- Italiaanse hesp
- een tomaatje
- Champions
- Beemster kaas (eventueel oude)
- olijfolie (bruint veel beter dan boter)
Doe olijfolie in de pan en laat het goed warm worden.
Leg dan de toast erin en bakt hem aan beide kanten bruin.
Heerlijk ........MMMMMMMM
Volg voor het moment les (koken voor mannen , eenmaal per maand)
Wij zijn met een 12 tal mannen , maken dan een 4 gangen menu en eten dan
alles lekker op.
Ook probeer ik thuis af en toe eens iets uit , wat ik meestal van internet plukt.
Bv: een toast:
- wit brood
- Italiaanse hesp
- een tomaatje
- Champions
- Beemster kaas (eventueel oude)
- olijfolie (bruint veel beter dan boter)
Doe olijfolie in de pan en laat het goed warm worden.
Leg dan de toast erin en bakt hem aan beide kanten bruin.
Heerlijk ........MMMMMMMM
- roelof
- Honda NT700V
- Berichten: 867
- Lid geworden op: 28 sep 2008, 19:22
- Locatie: Emmen( nl )
- Geert
- Honda CBF600S
- Berichten: 3408
- Lid geworden op: 12 aug 2008, 21:44
- Locatie: Hoorn (NL)
Herrie in de keuken
Dag,
Een recept? Is dit iets?
BOERENJONGENS
Ingrediënten:
• 500 gram witte rozijnen
• 2,5 dl water
• een kwart pijpkaneel
• 250 gram suiker
• 1 liter inmaak brandewijn
1 Was de rozijnen heel goed en laat ze uitlekken.
2 Breng de rozijnen met het water, de pijpkaneel en de suiker
aan de kook en houd ze ca. 10 minuten tegen de kook aan.
3 Laat de massa afkoelen.
4 Schep de rozijnen met de siroop en de pijpkaneel over in
een zéér goed schoongemaakte inmaakpot (inhoud ca. 2,5 liter).
5 Voeg de brandewijn toe en sluit de pot goed af.
6 Bewaar de boerenjongens minimaal 6 weken
alvorens ze te consumeren.
Ik heb altijd de pest aan dat lange wachten.
Je moet eigenlijk 2x dat recept maken. Dan kan de één rijpen en de andere kun je opdrinken. Eén glaasje op zondag?
Veel andere dingen doe ik eigenlijk niet in de keuken. Wel veel iets met drankjes zo 's avonds om 21.00 uur.
Veel succes, het zal best smaken bij Bossche Bollen.
Mhg, Fred
Een recept? Is dit iets?
BOERENJONGENS
Ingrediënten:
• 500 gram witte rozijnen
• 2,5 dl water
• een kwart pijpkaneel
• 250 gram suiker
• 1 liter inmaak brandewijn
1 Was de rozijnen heel goed en laat ze uitlekken.
2 Breng de rozijnen met het water, de pijpkaneel en de suiker
aan de kook en houd ze ca. 10 minuten tegen de kook aan.
3 Laat de massa afkoelen.
4 Schep de rozijnen met de siroop en de pijpkaneel over in
een zéér goed schoongemaakte inmaakpot (inhoud ca. 2,5 liter).
5 Voeg de brandewijn toe en sluit de pot goed af.
6 Bewaar de boerenjongens minimaal 6 weken
alvorens ze te consumeren.
Ik heb altijd de pest aan dat lange wachten.
Je moet eigenlijk 2x dat recept maken. Dan kan de één rijpen en de andere kun je opdrinken. Eén glaasje op zondag?
Veel andere dingen doe ik eigenlijk niet in de keuken. Wel veel iets met drankjes zo 's avonds om 21.00 uur.
Veel succes, het zal best smaken bij Bossche Bollen.
Mhg, Fred
- roelof
- Honda NT700V
- Berichten: 867
- Lid geworden op: 28 sep 2008, 19:22
- Locatie: Emmen( nl )
nieuwe site
Hier is een nieuwe site waar ik de webmaster van ben.
Onder koken voor mannen is er elke maand een nieuw recept.
Veel Kookplezier.
http://www.3eur.eu/LG/index.html
Onder koken voor mannen is er elke maand een nieuw recept.
Veel Kookplezier.
http://www.3eur.eu/LG/index.html
- roelof
- Honda NT700V
- Berichten: 867
- Lid geworden op: 28 sep 2008, 19:22
- Locatie: Emmen( nl )
-
- Motorloos
- Berichten: 7374
- Lid geworden op: 10 aug 2008, 15:46
- Locatie: NL
Re: Herrie in de keuken
Hoe is dit een kleine 10 jaar later.
Zelf ben ik de "kok" thuis. Ik kook meestal zonder recept. Soms gebruik iik het wel zoals vandaag voor het voorgaren van spareribs. Ondanks het weer gaat de BBQ vanmiddag aan. Het is inmiddels een gasbbq waarvan de klep dicht kan dus een buitje maakt niet zo veel uit. De ribbenkast van Sus domesticus moet er aan geloven. Dat doen we gewoon binnen
Zelf ben ik de "kok" thuis. Ik kook meestal zonder recept. Soms gebruik iik het wel zoals vandaag voor het voorgaren van spareribs. Ondanks het weer gaat de BBQ vanmiddag aan. Het is inmiddels een gasbbq waarvan de klep dicht kan dus een buitje maakt niet zo veel uit. De ribbenkast van Sus domesticus moet er aan geloven. Dat doen we gewoon binnen
Groetjes,
Ed
Spreuk: Geloof niet alles wat je denkt
Ed
Spreuk: Geloof niet alles wat je denkt
-
- Honda ST1300
- Berichten: 3799
- Lid geworden op: 22 mei 2010, 21:38
- Locatie: Berkel en Rodenrijs
- Contacteer:
Re: Herrie in de keuken
Thuis kook ik eigenlijk niet maar op de camping mag ik graag achter de skottel staan. Vandaag weer veel wild gespot maar ze wilden niet blijven staan.
Je kan er in elk geval veel op klaarmaken.
Je kan er in elk geval veel op klaarmaken.
Honda ST1300. Het is een blauwe
Daarvoor Yamaha XV535 crème
Yamaha Diversion 700 rood
Honda Deauville 650 grijs
Honda Deauville 700 grijs
Daarvoor Yamaha XV535 crème
Yamaha Diversion 700 rood
Honda Deauville 650 grijs
Honda Deauville 700 grijs
- Frank
- Honda ST1300
- Berichten: 7266
- Lid geworden op: 28 sep 2008, 20:33
- Locatie: Strijen (NL)
- Contacteer:
Re: Herrie in de keuken
Dus ook geen wild gegeten dus!
Een dag niet gereden, is een dag geen plezier gehad!
-
- Honda ST1300
- Berichten: 3799
- Lid geworden op: 22 mei 2010, 21:38
- Locatie: Berkel en Rodenrijs
- Contacteer:
Re: Herrie in de keuken
Nee, en alles is nog heel.
Honda ST1300. Het is een blauwe
Daarvoor Yamaha XV535 crème
Yamaha Diversion 700 rood
Honda Deauville 650 grijs
Honda Deauville 700 grijs
Daarvoor Yamaha XV535 crème
Yamaha Diversion 700 rood
Honda Deauville 650 grijs
Honda Deauville 700 grijs