Mijn eerste Herfstrit met de HDC

HERFSTRIT 3 t/m 6 september 2020

Sinds 2019 ben ik, Sonja Vink (Sonja59) lid van de Honda Deauville Club. Na een paar toertochten met de club door de verschillende provincies te hebben gemaakt, besloten wij (Hans59 en ik) ons aan te melden voor de herfstrit.

Donderdag 3 september vertrokken wij met zijn tweeën vanuit Gouda naar ons eerste verzamelpunt “carpoolplaats IJSSELSTEIN”. Daar gingen we met 10 motoren verder naar het Campanile Hotel in Eindhoven om ons bij de rest te voegen. Iedereen moest zich daar melden rond de klok van 9.30 uur met een volle tank en een motor die technisch in orde was (hierover later meerDaar hebben we kennis gemaakt met de rest van de deelnemers d.m.v. een boks, elleboogstoot of een voorzichtige coronaknuffel. Na een kop koffie met appeltaart en nog wat instructies gingen wij met regenkleding aan in de stromende regen op weg richting Wasserliesch (10 km onder Trier) in Duitsland. De groepsindeling stond al op het forum, dus we wisten bij wie we ingedeeld waren. Rond de middag kwamen de groepen weer samen en hebben we ons meegenomen lunchpakketje genuttigd. Gelukkig werd het droog en kon de regenkleding weer ingepakt worden. Regenkleding daarna niet meer nodig gehad.

Eind van de middag, na eerst nog even getankt te hebben, kwamen we aan bij Waldhotel Albachmühle waar we konden inchecken. Niet iedereen was er, want door een pechgeval (lekkage koelsysteem) moest er een vervangende motor worden opgehaald in Nederland. Uiteindelijk na een hele lange dag en veel kilometers arriveerden ook zij vlak na middernacht. Tijdens de heenreis waren er nog een paar pechgevallen. Een afgebroken versnellingspedaal (volgende dag gelukkig gerepareerd), een kapotte accu (vervangen) en een lekke band (ook verholpen). Dan kan de motor technisch in orde zijn, niet alles is te voorspellen. Het fijne van het rijden met de club is dat er altijd wel iemand een helpende hand kan bieden. Om 18.30 uur was er een dinerbuffet op het terras van het hotel. Daarna gezellig met elkaar de dag afgesloten en moe, maar voldaan naar bed gegaan.

Vrijdagochtend om 8 uur ontbijten. Het beloofde een stralende, warme dag te worden. Het hotel zorgde voor een lunchpakket, dat we zelf mochten klaarmaken. Voor vandaag stond een bergtraining voor 5 deelnemers op het programma en de rest van de groep kon deze dag naar eigen inzicht besteden of 1 van de 3 door Frank uitgezette routes gaan rijden. Hans en ik mochten aan de bergtraining deelnemen. Instructeur Herman heeft ons deze dag theoretisch en praktisch begeleid door het bochtige landschap van de Eifel. Een fantastische dag, maar voor mij waren die haarspeldbochten best intimiderend hoor. 

Op het uitzichtpunt bij het prachtige Piesport hebben we onze lunch opgegeten en daar hebben we helaas moeten constateren dat er olie lekte bij de motor van 1 van de deelnemers. De oorzaak bleek een lekkende remleiding te zijn. De motor heel voorzichtig teruggereden naar het hotel. Uiteindelijk bleek reparatie ter plekke niet mogelijk en is er vervangend vervoer geregeld voor de terugreis. Na de bergtraining weer even voltanken en met ‘t pontje naar de overkant terug naar het hotel. Tijdens het diner nog even de dag evalueren met Herman en heeft hij ons nogmaals uitgelegd, waar we op moeten letten bij het rijden in de bergen. Na het diner is een klein groepje een wandeling gaan maken achter het hotel en de rest van de avond hebben we weer gezellig met elkaar op ‘t terras doorgebracht.

Zaterdag 8 uur ontbijt. 5 andere deelnemers mochten nu aan de bergtraining deelnemen. Ik ben met de rest van de groep de gezamenlijke rondrit gaan maken. Elke dag werden we in subgroepjes ingedeeld, met steeds een andere voor- en achterrijder. Zo leer je elkaar steeds een beetje beter kennen. Tijdens deze schitterende rondrit konden we de tips gekregen bij de bergtraining in praktijk brengen. Laatste keer diner om 18.30 uur en daarna zijn een aantal deelnemers een stevige avondwandeling gaan maken, waarbij lekker geklommen moest worden. Een laatste samenzijn op het terras, telefoonnummers en foto´s uitwisselen en dan naar bed. 

Zondag.
Wat zijn die dagen omgevlogen. Laatste ontbijtje, dan afrekenen, uitchecken en na nog even een groepsfoto gemaakt te hebben, gingen we weer terug naar Nederland. Een kleine groep ging niet mee terug, want zij hadden er nog een korte vakantie aan vastgeplakt. Hans en ik zijn tot het lunchpunt in Blankenheim meegereden met de groep en verder op eigen gelegenheid, met nog een overnachting in Valkenburg, richting huis gegaan. 

Dank je wel allemaal voor een ontzettend fijn weekend, voor al jullie tips, voor al jullie geduld en begrip tijdens mijn eerste buitenlandweekend op de motor. Dank aan het bestuur voor de organisatie, dank aan Frank voor de prachtige routes en dank aan iedereen die dit weekend voor ons onvergetelijk hebben gemaakt.  

Sonja59

Uit ons foto-album

IMAG0053.jpg