• Bergje
  • Dijkje
  • Dorpje
  • Neusjes

De beste manier om lang van je motor te genieten is er goed voor te zorgen. Ja, voor degenen die mij kennen klinkt het vreemd dat ik dat zeg, want ik ben geen techniek-freak en poetsen is "zeg maar niet mijn ding". Aan mijn motor is altijd te zien dat ie veel gebruikt is en dat vind ik niet erg. Liever een motor die gebruikt wordt dan eentje die na 12 jaar met 1.700 km. op de teller "in nieuwstaat" verkeert.

Maar hoe doe je dat dan, als a-technische motorrijder? Een goede dealer of garage opzoeken, maar wat is goed? Via via hoor je verhalen over garages die goed bekend staan en als je dan eens gaat rondrijden en wat bezoekjes afleggen, kom
je er snel achter wat voor jou goed voelt. Dat zal voor de ene de ruim opgezette, professioneel uitgeruste merkdealer zijn en voor de andere de knusse, beetje rommelige dorpsgarage met (goedbedoeld) een vak-idioot die uit liefde voor
motoren zijn zaakje runt.

Ik kwam jaren geleden met mijn Deauville via HDC-leden terecht bij een dealer van de laatste categorie. Als je daar langs gaat (voor onderhoud of gewoon voor een bakkie koffie, maakt weinig uit), dan weet je één ding zeker: je moet geen haast hebben. Overal wordt ruim de tijd voor genomen maar je merkt dat het met kennis van zaken en liefde voor het vak gebeurt. Bovendien maakte de beste man duidelijk onderscheid tussen de plezierrijders en de woon-/werkrijders qua planning. Ik was jarenlang dagelijks afhankelijk van de motor en dan werd de planning gewoon even omgegooid zodat mijn motor eerder klaar was en ik zo kort mogelijk zonder zat. Of er werd een motor uit de voorraad gehaald die tijdelijk
als vervanging kon dienen. 

Zulke mensen maken het motorrijden mooi en zelfs als je dan even je motor moet missen (of "even iets langer", zie foto), blijf je toch mobiel.

Aangezien de Deauville een perfecte motor is om door weer en wind mee te rijden, zullen er velen onder ons zijn die deze winter gewoon lekker doortuffen. Voor de rest: geniet van de winterstop en gebruik deze rustperiode voor het broodnodige onderhoud, dan gaan we volgend jaar weer mooie ritten maken!

Geschiedenis

De HDC is opgericht op 1 mei 2009 door een groep mensen die als hobby motorrijden heeft, waarbij zij grote affiniteit hebben met de Honda Deauville. 

In 2013 is de Stichting De Deauco's opgericht. Deze stichting fungeert als het bestuur van de HDC.

Activiteiten

Door de HDC worden verschillende activiteiten georganiseerd. Het betreft voornamelijk de organisatie van toertochten waaronder het jaarlijkse Honda Deauville Club Treffen.

Ook organiseert de HDC jaarlijks een techniekdag en een clubdiner. Via het forum wordt daarover de nodige informatie gegeven.