Onze forumregels

Informatie voor nieuwe forumgebruikers.
Gesloten
Gebruikersavatar
De Deauco's
Bestuur Honda Deauville Club
Berichten: 1229
Lid geworden op: 26 aug 2013, 17:52

Onze forumregels

Bericht door De Deauco's »

Forumregels

Normen en waarden
Het is de bedoeling dat we op dit forum op een normale manier met elkaar omgaan. Er gelden dus normale fatsoensregels . Een ander kan en mag een andere mening hebben. Daarover dient met respect voor elkaar geschreven te worden zonder offensief te schrijven. Het is beslist niet de bedoeling om een medelid in de verdediging te drukken omdat hij/zij er een andere mening op na houdt.

Bedenk dat communiceren op een forum gebeurt door middel van platte tekst. Daarbij ontbreekt de lichaamstaal. Een boodschap kan wel eens heel anders bedoeld zijn dan wordt begrepen. In zo’n geval kun je ook de schrijver van een bericht aanschrijven via een privébericht (PB) en hem/haar vragen wat hij/zij bedoelt. Daarmee worden onbedoelde discussies voorkomen.

Schuttingtaal
Het gebruik van schuttingtaal is niet toegestaan. Schuttingtaal zal zonder nader bericht worden verwijderd.

On topic blijven
In alle subfora dient met ontopic te blijven. Uitzondering op deze regel is het Praatcafé. Daar dienen alleen de onderwerpen die met een * zijn gewaarmerkt ontopic te blijven.

Onderwerpen in juiste subfora
Nieuwe onderwerpen dienen in de juiste subfora geplaatst worden. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan een technische vraag over de Deauville te stellen in het Praatcafé of bij het voorstellen.

Moderaten
Bij dreigend “wapengekletter” zal worden "ingegrepen".
Het verplaatsen van berichten of een onderwerp kan plaatsvinden als daartoe aanleiding bestaat. Bij het verplaatsen zal dat met verwijzingen gebeuren.
Ter verduidelijking kan een onderwerp aangepast worden. Dat zal bijvoorbeeld gebeuren als het onderwerp niet goed aansluit bij de inhoud van de betreffende berichten. In sommige gevallen kan een bericht verwijderd worden.

In alle gevallen zal de schrijver per PB worden geïnformeerd.

Ongewenste reclames
Het is niet toegestaan ongewenste reclames voor andere sites te maken. Hiertoe behoren in ieder geval pornagrafische sites en commerciële reclames waarvoor geen expliciete toestemmming is verleend. Reclames voor andere sites zullen door het forumbeheer beoordeeld worden op wenselijkheid en context waarin zij geplaatst worden. Onder het maken van reclame wordt ook verstaan het noemen van een link.

Meer dan 1 account
Het is leden niet toegestaan op dit forum meer dan 1 account te hebben.

Foto toevoegen in bericht
Bij het plaatsen van een bericht kan een foto toegevoegd worden. Als gebruik gemaakt wordt van de ingebouwde mogelijkheid (Optie "Voeg een foto toe") kan gekozen worden voor adult opslag. Het resultaat is dat als een gebruiker op de foto klikt voor een vergroting er erotisch getinte foto's getoond worden onder de vergrote foto. Ook kan er een pornografische boodschap verschijnen. Dat is op ons forum niet gewenst. Derhalve is het gebruik van de optie "adult opslag" op ons forum verboden. Indien bij het toevoegen van een foto aan een bericht toch voor deze optie wordt gekozen, dan wordt bij het ontdekken daarvan de betreffende foto verwijderd. Hierover zal de plaatser geinformeerd worden.

Het gebruik van quotes
Het gebruik van quotes dient beperkt te blijven. Quotes dienen alleen gebruikt te worden als je zonder quotes niet duidelijk kunt maken op wiens bericht je reageert of op welk deel van iemands bericht je reageert.

In discussie gaan over een moderatie
Als je opmerkingen of vragen hebt over een moderatie dan kun je die in een email of PB maken/stellen aan de Deauco's. Het is niet toegestaan een openbare discussie aan te gaan over een moderatie.

Werkend e-mailadres en (massa)mail
Het is voor iedereen verplicht in zijn/haar profiel een werkend e-mailadres te hebben. Het niet voldoen aan deze eis kan leiden tot opheffen van het account.
Enige keren per jaar zullen wij alle leden een (massa)mail sturen. Wij kunnen echter niemand daarvan uitsluiten. Die mogelijkheid biedt de forumsoftware niet.

Te koop aangeboden/Te koop gevraagd.
In dit subforum kun je motorspullen te koop aanbieden of vragen of iemand iets te koop heeft. Houd het simpel: Omschrijf wat je aanbiedt of zoekt, wat het kost en plaats er eventueel een foto bij. Vermeld ook altijd een vraag- of richtprijs.
Het gaat alleen om motorgerelateerde spullen. Advertenties m.b.t. niet motorgerelateerde zaken worden verwijderd. Het aanbieden van diensten is niet toegestaan.
Na 3 maanden worden advertenties verwijderd. Is het artikel verkocht, meld dit dan even.

Deauville forum voor Deauvillers.
Dit forum is primair een forum voor de Honda Deauville NT650V of NT700V en de mensen die in het bezit zijn van dit type motor.

Bovenstaande is op alle sub-fora van toepassing met uitzondering van het sub-forum: Technische vragen over andere motoren dan de Deauville.
Dit forum is speciaal bedoeld voor HDC-leden die voorheen op een Deauville reden maar inmiddels op een ander merk en/of type motor zijn overgestapt.

Voor andere motoren en merken zijn er op het internet echter voldoende forums aanwezig waar je terecht kunt.
Kijk daar eens voordat je hier een onderwerp opent over een andere motor dan een Deauville.

De HDC wil je altijd helpen maar bedenk dat er grenzen zijn aan het geen als redelijke ondersteuning kan worden gezien.

Aanpassen forumregels
Als daartoe aanleiding is kunnen deze regels worden aangepast.

Verongelukte motorrijders
Ons forum is geen uithangbord van berichten over verongelukte motorrijders. Hoe vreselijk zoiets ook is.

Voor eventuele info: info@hondadeauvilleclub.nl
Laatst gewijzigd door De Deauco's op 23 okt 2014, 09:03, 3 keer totaal gewijzigd.
Met vriendelijke groet,
De Deauco's


Wie wij zijn vind je hier

Afbeelding
Gesloten

Terug naar “Nieuwe forumgebruikers”