Onze toerritten

Wat houdt een HDC Toerrit in?

De jaarlijkse activiteitenkalender bevat ongeveer 13 toerritten, waaronder een meerdaagse reis naar het buitenland.

Bij het rijden van onze toerritten staan veiligheid en plezier hebben hoog in het vaandel. Rustig toeren en genieten van de omgeving is het kenmerk van onze ritten. De routes zijn doorgaans tussen de 120 en 140 km lang. Tijdens onze toerritten worden niet alleen mooie routes gereden, maar is er ook alle tijd voor een hapje en en drankje. Genieten staat immers bij ons voorop.

Bij aanvang van een toerrit verzamelen de deelnemers zich bij een horecalocatie. Na wat handen schudden en een gezellige babbel bij een (niet verplichte) versnapering worden de deelnemers ingedeeld in groepen van 5 tot 8 motoren. Iedere groep beschikt over een eigen voorrijder.

Een toerrit wordt altijd onderbroken voor een aantal stops. Eén daarvan is voor de lunch. Daarvoor wordt ruim de tijd genomen. Lunchen met de HDC is geen haastwerk. Na afloop van een toerrit wordt er door velen nog even "nagezeten" voor een verfrissend drankje of een lekker ijsje.

Een uitgebreide beschrijving van hoe het er toegaat tijdens een toerrit is terug te vinden op de pagina Kenmerken HDC Toerrit. Als je mee wilt doen neem dan even de tijd om dit te lezen.

Een reactie van één van de deelnemers:

"Mijn eerste toerrit ooit! Voor al die mensen die er zo'n fantastische dag van hebben gemaakt: BEDANKT!!
Ik heb genoten en het als heel "welkom" ervaren, precies zoals op het forum.
Wat leuk dat velen van jullie nu een gezicht hebben, dat maakt het lezen van het forum nog veel leuker."