Honda Deauville Club

De Honda Deauville Club, gemakshalve afgekort als ‘HDC’, is een motorclub voor liefhebbers van de motoren van het type NT650V of  NT700V(A). Deze motoren staan ook wel bekend als de Honda Deauville.

De club zelf is opgericht op 1 mei 2009 door een groep enthousiaste motorrijders, die grote affiniteit hadden en nog steeds hebben met de Honda Deauville. Aanvankelijk begon het in 2008 met een nieuw Deauville-forum waar een klein informeel groepje Deauville-liefhebbers elkaar ontmoetten. Al snel groeide dit forum uit tot een succesvol digitaal clubhuis. Sommige bezoeken het forum omdat ze informatie zoeken, anderen komen er langs voor een gezellig praatje.

Maar omdat het digitale clubhuis zo groeide, is er met een kleine groep gekeken of er meer gedaan kon worden dan alleen maar een forum. Vervolgens werd gestart met het organiseren van toertochten, een jaarlijks diner en een techniekdag. Dit werd zo’n succes dat in 2013 de Stichting De Deauco’s werd opgericht. Deze stichting fungeert als het bestuur van de HDC.

We zijn geen vereniging maar een club. Bijna ieder “lid” rijdt een Deauville of heeft er ooit één gereden. De Deauville is de bindende factor, maar je hoeft er niet perse een te hebben. Sommige leden zijn inmiddels zelfs overgestapt op een andere motor. Dat maakt allemaal niet zoveel uit. Het gaat om gezellig samen motorrijden in een goede sfeer. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Door de Honda Deauville Club worden verschillende activiteiten georganiseerd. De focus ligt op het organiseren en rijden van toertochten waaronder het jaarlijkse Honda Deauville Club Treffen. Via het forum wordt daarover de nodige informatie gegeven.

Kijk rustig rond op onze website en hopelijk zien we je binnenkort als clublid bij een tourrit of ander evenement.

Direct lid worden

Nieuwsgierig hoe een ander tegen onze club aankijkt? Lees dan het verslag in het blad Motodrive van 2010 nummer 3.