Tour de Lux'mbourg

Tour de Lux’mburg met Motormeiden en MotoMaestro

Vijf dagen onderweg met 34 Motormeiden, drie fotografen en vijf instructeurs voor een bochtentraining!
En alvast 13 routes om op de TomTom te downloaden.

Voorpret

De voorpret begon al met een overnachtings-app en een klets-app! Op deze manier wisten meiden elkaar te vinden om gezamenlijk de dag tevoren al naar Maastricht te rijden en aldaar te overnachten. Dat schiep al een band!

Vrijdag troffen we iedereen bij tankstation Knuvelkes net onder Maastricht. De groepen werden bekend gemaakt en de instructeurs bespraken met ons de eerste aanwijzingen. In vijf groepen richting Vianden; de eerste haarspeldbochten waren een uitdaging voor degenen die dit nog nooit gereden hadden. Voor mij voelde het wat onwennig, maar wel bekend.

Bij een krappe scherpe bocht ging het echter mis. Om ruimte aan een doorrijdende tegemoetkomende vrachtwagen te bieden dook onze groep aan de kant. Laat nu mijn rechterbeen net te kort zijn! Daar ging ik dus op zijn kant! Direct hielpen drie man/vrouw om mijn bepakte motor weer overeind te krijgen. Dankzij de koffers gelukkig alleen een beurse arm en overal gras en stof. Daarna weer heerlijk door bochtjes en over goede wegen verder! Mijn groepje gaat flink hard en ik moet aardig bijbenen…misschien toch niet helemaal goed opgegeven?

Na de middag arriveren we in hotel Bellevue, we frissen ons op om vervolgens alvast een opwarm-rondje te rijden. De eerste dag reden we in totaal al 281 kilometer. Iedereen doodmoe aan ‘t diner van drie gangen. Maar één en al gezelligheid en dubbel van de lach!

Zaterdag

Zaterdag vroeg op, om 8.00 ontbijt. Met 34 vrouwen lukt vertrekken op tijd natuurlijk niet. We gaan voor de kleine Esch sur Sûre route van 155 km. Ook de eerste trainingen komen eraan, oefeningen zijn uitgezet op een parkeerterrein bij het stuwmeer. En ja hoor, we maken halve draaien, achtjes, en scherpe bochten onder de bezielende instructie van de heren. Het gaat iedereen goed af en de foto’s en films zijn top!

Vervolgens krijgen we de keuze de groepjes aan te passen en kies ik voor een tandje minder. Een goede keus want de rest van het weekend rijdt het heerlijk, soms even bijtrekken als een wat snellere dame vooropgaat en verder eigen tempo als ik vooroprijd. Op 80% rijden is het advies, dan leer je het beste!

Onze instructeur laat ons wisselend voorop rijden en terug zakken, zo kan hij goede feedback geven. Tussendoor wordt gestopt en wat theorie en veiligheid op de weg besproken.

De lunch is gezamenlijk bij een kasteel waarvoor we tevoren al het gerecht hebben opgegeven. Dat werkt snel!

Helaas pas rond 19.00 uur terug in het hotel. Na het diner wederom een gezellige avond met quiz, en daarna heerlijk naar bed. Daar lig ik nog mooie lijnen te rijden, snelheid te maken uit de bochten en haarspelden door te trekken.

Zondag

Zondag staat eerst een fotoshoot op ‘t programma bij kasteel Bourscheid. Daarna volgen we de 14 Kastelenroute van 245 km met de kleine Stelvio bij Kautenbach. Die lukt prima, zelfs met een tegemoetkomend legertje Harley Davidsons in één van de bochten.

Maar dan rijdt een dame van ons groepje, vlak voordat er twee Belgen op BMW’s de heuvel over komen, de voorrangsweg op! De voorste BMW-rijder schrikt, gaat vol in de remmen en de tweede knalt erop! Ik zie stukken motor over de weg vliegen… gelukkig landen ze net voor mij in de berm. De schrik zit erin, maar gelukkig geen persoonlijke schade; de spatborden buigen we wat terug en de mannen kunnen wonder boven wonder, na invullen van schadeformulieren, door! De eerste kilometers hierna voelen wat wiebelig, maar na de lunch is dat weer over. Iedereen verwelkomt ons ongerust, wat een saamhorigheid!

Verderop weer een foute actie van deze dame, we helpen een omvallende motor en vinden op de weg gelukkig een verloren zonnebril terug, wat ons doet besluiten eerder naar het hotel terug te rijden. Het is mooi geweest voor vandaag..... Wel via een mooie bochtige weg. Ik geniet op mijn trouwe Honda van de heerlijke bochten, zalige heuvelachtige wegen en de controle.

‘s Avonds natuurlijk in vol ornaat voetbal kijken, de laatste souvenirs kopen (natuurlijk een Motormeiden shirt) en de laatste biertjes! Aan de motormeidencocktail (met 8 ingrediënten) waag ik me maar niet.

Maandag

Maandag rijdt ieder voor zich terug naar Maastricht. Onze groep blijft het eerste deel bij elkaar, maar dan gaan de twee snelle meiden er vandoor en rijdt de rest met mij voorop een mooie kronkelroute terug. Ook in Limburg blijven we tot aan Eindhoven kronkelen, pakken we nog een paar haarspelden mee en kom ik om 21.30 moe maar voldaan thuis! Op de teller 1170 km erbij! 

Een goed verzorgde, ontzettend gezellige en heerlijk gereden Tour!

Groeten,

Betty

 

Uit ons foto-album

20160605_154009.jpg