In de spiegels ..... 2023

Wat gaat de tijd toch snel. Zo ben je een club in opbouw en voor je het weet bestaat diezelfde club alweer 15 jaar.
Dat gaan we volgend jaar uitgebreid vieren, maar eerst een terugblik op 2023.

Eigenlijk is het stramien ieder jaar hetzelfde: Clubdiner >> al dan niet een Techniekdag >> Ritten Rijden >> Herfstrit ..... en voor je het weet is het weer Kerstmis. Toch waren er ook dit jaar weer memorabele momenten.

Dit jaar beginnen de activiteiten echter al in januari met de "in-house MRA training" geheel verzorgt door Dick met aanvullingn van enkele leden die al langere tijd MRA gebruiken om routes te maken. Een goede en leerzame training welke zeker voor herhaling vatbaar is. In Februari is het dan al weer tijd voor het clubdiner hetgeen wederom plaatst vond in Woerden. Gepland in het weekend van "De Motorbeurs"....die dit jaar helaas wat tegen viel. Een relaas daarvan is al eerder gepubliceerd als blog. De kritiek was op social media niet van de lucht maar het lijkt erop dat men voor 2024 weer op het juiste spoor zit. Het clubdiner is altijd een vrolijk weerzien na een lange donkere winter.

Het blijft lastig om een passende ruimte te vinden voor de techniekdag. Helaas kon deze dit jaar wederom niet door gaan. Binnenkort volgt er weer een oproep, dus houd het forum in de gaten.

Afgelopen jaar was een jaar waarin veel zaken samen kwamen. We hadden de voorrijders en de routemakers al samengevoegd in 1 grote groep. Dat werpt nu zijn vruchten af. Routemakers maken routes en voorrijders rijden die voor.....en soms is het ook andersom. Er zijn zelfs leden die een dubbel functie bekleden .... Als bestuur zijn we er blij mee. Hoe meer deze belangrijke zaken gespreid kunnen worden des te belangrijker het is voor het voortbestaan van onze mooie en gezellige club. En soms haakt er een voorrijder af, maar er is ook altijd weer nieuwe aanwas. In Wilco hebben we dit jaar een nieuwe voorrijder mogen begroeten.

In 2021 hebben we reeds de NT 1100 omarmd als opvolger van de Deauville. Dit jaar hebben we weer enkele NT 1100 rijders mogen begroeten. Sommige bleken al eerder lid te zijn geweest en die zien wij nu met genoegen terugkomen. Hopelijk zien we meer NT rijders komend jaar verschijnen. Aan de hoogte van de contributie zal het in ieder geval niet liggen want die is maar vijf euro: € 5,= !!Wat vooral opviel dit jaar was dat het tijdens enkele ritten behoorlijk warm was. Als gevolg daarvan viel het aantal deelnemers soms tegen omdat het gewoon te heet was. Met 30 plus graden is het ook niet echt een pretje op de motor. Goed hydrateren helpt dan, maar het blijft warm. Sommige deelnemers haakten dan ook na de lunch af. Dat is niet erg. Niemand is verplicht om de rit uit te rijden.
Zo begonnen we aan de Noord-Holland rit met maar 8 deelnemers en we eindigden er met 4. Maar wellicht was het niet de hitte maar de TT in Assen die op dezelfde dag gereden werd waardoor het aantal deelnemers zo laag was.
En als gevolg van die hitte kan er ook onweer ontstaan zoals we merkten tijdens het tweede deel van de Weerribbenrit. Na de pauze ging ieder zijn weegs en even later viel de regen bakken uit de lucht. Gelukkig is iedereen veilig thuis gekomen.

De gereden ritten waren van uitstekende kwaliteit en menig compliment werd uitgedeeld aan betreffende routemaker.  Een mooie mix van landelijke wegen met het ontwijken van zoveel mogelijk bebouwing maken het rijden van zo'n rit een feestje. Dat we daarbij in goed gezelschap verkeren is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Tenslotte maken de leden de club. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Helaas kregen we vanuit het Westerwald medio juli een bericht waar we niet zo vrolijk van werden. Het hotel, dat menigeen al geboekt had voor de Herfstrit, het hoogtepunt van het jaar, was getroffen door een grote brand in de keuken en de bar. Het hotel bestaat nog uit verschillende andere gebouwen die gelukkig gespaard bleven. Paul, de eigenaar, had goede hoop dat het hotel op 1 september weer open kon, maar het heeft niet zo mogen zijn. We moesten dus op zoek naar een ander hotel, maar het bleek helaas niet mogelijk zo laat in het seizoen om nog ergens te kunnen boeken voor zo'n grote groep.

Als alternatief is er toen besloten om zelf in de buurt van Bitburg een kamer/hotel te boeken. Daar was nog voldoende ruimte, maar de meeste leden haakten af omdat men dan 's avonds niet met elkaar gezellig samen kon zijn. Ook begrijpelijk. Slechts 3 enthousiastelingen hebben toch de alternatieve Herfstrit gereden. Deze drie heren hebben zich naar verluidt, prima vermaakt... En dat lag niet alleen aan het bier.
Daarnaast zijn nog enkele leden op eigen initiatief met een groepje in Nederland op pad gegaan. Ook een prima oplossing natuurlijk.

En zo loopt het jaar redelijk op z'n eind. Na de Wijnmaandrit, met afsluitend diner, zit het bestuur echter niet stil. De agenda voor het jubileumjaar is al klaar. De feestcommissie bestaande uit enkele leden en het bestuur heeft een mooie locatie gevonden voor het jubileumweekend eind mei, en aan het programma wordt nog geschaafd. We hebben er nu al zin in.

Overigens heeft Wil de wedstrijd "Raad het aantal clubkilometers" gewonnen. Het was tot het laatste moment spannend. Tussen nummer 1 en 2 zaten maar enkele kilometers verschil. En als je nog eens terug wil kijken waar we allemaal geweest zijn, onze huisfotograaf heeft met geduld en toewijding enkele mooie foto-albums samengesteld en geplaatst op de website.

We wensen iedereen heel fijne feestdagen en een heel goed 2024.

Uit ons foto-album

20150912_144529.jpg