In de spiegels ..... 2020

 

Het was een raar jaar. COVID-19 heeft veel roet in het eten gegooid. Ondanks dat hebben we toch mooie ritten gereden. Even een terugblik zoals te doen gebruikelijk aan het einde van het jaar....

Medio December kwamen de eerste berichten uit China over een nieuw virus. Het zou allemaal niet zo'n vaart lopen. Inmiddels weten we echter beter. In februari hadden we het Clubdiner op een nieuwe locatie in Woerden. Vele leden waren aanwezig en sommigen combineerden een dagje Motorbeurs met een gezellig etentje met mede Deauvillers. Ook dit keer waren er weer een paar nieuwe leden die we nog niet eerder hadden gezien. Dat is altijd leuk en geeft ook aan dat onze drempel redelijk laag is. De voorzitter hield even een praatje en refereert aan het ledenaantal dat reeds de 200 is gepasseerd. Zoveel leden waren er nog nooit medio februari. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zullen we maar zeggen.....

Met die vreugd was het echter snel gedaan. Twee weken later had het virus reeds voet aan wal gezet en medio maart ging het land op slot. De lockdown was een feit. Het bleek al snel dat de Techniekdag niet door kon gaan. Sterker nog, alle ritten en activiteiten t/m 1 juni werden subiet geschrapt. Daar sta je dan als bestuur met een overvolle agenda en allerlei plannen voor mooie ritten. Hoe nu verder?

Na een lang voorjaar zonder ritten kwam er op 1 juni gelukkig meer versoepeling zodat de Zuid-Hollandrit de eerste rit was die weer gereden kon worden. Het was allemaal wat onwennig voor iedereen. Afstand houden, geen omhelzingen en zoenen op de wang. In plaats daarvan 1,5 meter van elkaar verwijderd blijven en geen contact. Toch was het een mooie rit en het weer zat ook mee zodat er op het lunchpunt buiten gegeten kon worden.

Gelukkig hebben we daarna tot eind september alle ritten kunnen rijden waaronder ook de Herfstrit, het jaarlijkse hoogtepunt met dit keer 28 motoren aan de start. Ook in Duitsland hielden we allemaal afstand van elkaar en waren we verplicht om mondkapjes te dragen in het hotel en publieke ruimtes (benzine stations). Dat ging allemaal goed met uitzondering van een aantal "pech gevallen". Sommige waren op te lossen (nieuwe accu, prop in band, reparatie versnellingspook en storing HISS) andere niet (lekke remleiding en gebroken koelwaterleiding) dus die motoren moesten gerepatrieerd worden. Als we wat meer hadden kunnen rijden tijdens het reguliere seizoen dan waren deze gebreken waarschijnlijk veel eerder aan het licht gekomen. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Tijdens de herfstrit werd ook de bergtraining gehouden welke vorig jaar helaas niet door kon gaan. Herman heeft 2 dagen lang 2 groepen op sleeptouw genomen. Alle deelnemers hebben er veel van opgestoken al blijft het direct in de praktijk brengen van het geleerde, een uitdaging. Hopelijk hebben we volgend jaar voldoende ritten om e.e.a. te trainen.

De wedstrijd "Raad het juiste aantal clubkilometers" werd ook enigszins aangepast. Er vielen een hoop ritten uit dus men had wat langer de tijd om (opnieuw) een nieuwe eindstand op te geven. De strijd ging uiteindelijk tussen twee leden. De uiteindelijke eindstand lag maar 12 km verwijderd van de gegokte afstand.  Henk was de gelukkige winnaar met 31628 kilometers. In totaal werden er 31640 kilometers gereden hetgeen een diepterecord is voor onze club. Henk zal nog even moeten wachten op zijn prijs aangezien we opnieuw in een lockdown zitten en het nog maar de vraag is wanneer er weer gereden kan worden.

Onze secretaris had het al eerder aangekondigd. Na ruim 10 jaar trouwe dienst werd het tijd voor andere zaken. Hij heeft aangegeven om te willen gaan schilderen in de tijd die nu vrijkomt. Misschien komen dan al die reizen met prachtige vergezichten nog van pas? Stephan bedankt voor de voortreffelijke wijze waarop je je bestuursfunctie al die jaren hebt vervuld. Gelukkig hebben we in Ruud een enthousiaste nieuwe secretaris. Nu is het aan het bestuur om een vervolg te geven op de ingeslagen weg.

Dit jaar zijn een aantal routes gemaakt door "De routemakers". Dat is een groepje leden die het leuk vindt om routes te maken. Sommige doen dat al jaren maar er zijn ook nieuwe leden die zich ontpoppen als ware "Route experts". Hiermee wordt het bestuur veel werk uit handen genomen. (Ook meedoen? Kijk op het forum voor meer informatie.) Omdat een aantal routes dit jaar niet gereden zijn, zullen deze in 2021 opnieuw op de agenda staan. Dat scheelt de routemakers dan weer werk. Die routemakers zijn overigens zo enthousiast dat ze zelfs al routes hebben gemaakt voordat de agenda gepubliceerd is. 

Helaas moesten we de laatste rit van het jaar ook afzeggen. De Wijnmaandrit werd afgeblazen als gevolg van de aangescherpte maatregelen. En zo hobbelen we ongemerkt naar het einde van het jaar. De agenda van 2021 is inmiddels gemaakt en reeds gepubliceerd. De ledenpassen zijn allemaal geprint en zijn reeds verzonden. De teller met HDC-leden voor 2021 is inmiddels al de 200 gepasseerd. Zo veel leden hadden we nog nooit voor de start van het nieuwe jaar. Dat beloofd wat....

Helaas zitten we momenteel in een nieuwe lockdown. We laten ons echter niet uit het veld slaan.
De agenda is gereed. De voorbereidingen worden hoe dan ook gemaakt en in gang gezet.
Hoe het daadwerkelijk uitpakt? We hebben geen idee, maar we gaan het beleven.

Voor nu, pas goed op jezelf en je naasten. Stay safe en houd het rubber onder!
Iedereen alvast prettige feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar gewenst!

Uit ons foto-album

IMG_4379.jpg