Jubileumweekend deel 1

De dag begint als alle anderen. Op tijd uit bed, ontbijt en dan thuis aan de slag. Het weekend begint gelukkig al om 12:00 uur. Dit weekend is echter speciaal want we vieren met de HDC het 15-jarig bestaan met een weekendje weg in het altijd pittoreske Ruinen in Drente.

Na gedane arbeid snel de laatste zaken ingepakt en de koffers op de Tiger gemonteerd. De plastic krat voor het ophalen van de tompoucen zit strak tegen de zijkant van een van de koffers. Dat is beter dan achter op de buddy. Na een kleine omweg in Leiden voor het ophalen van mijn bril gaat het over de N11 richting Utrecht. Het weer is redelijk. Bewolkt maar droog. Later op de rit krijg ik een paar spetters. De navigatie geeft aan dat de rit bijna 2 uur gaat duren. Het is nl. best een stukje rijden. Daar vergis ik me eigenlijk altijd in als ik naar de noord-oost hoek van ons land vertrek.

Ik volg de A12 richting Utrecht, waarna ik de afslag naar Amersfoort moet nemen. Ik zit echter niet op te letten en mis de afslag. Bij Bunnik kan ik echter keren en met een klein tijdverlies gaat het richting Groningen. Over ruim 100 km moet ik de afslag Hoogeveen hebben. Daar zal ik een stop maken voor het ophalen van de tompoucen bij de Hema. Voor het zover is, heb ik echter eerst nog een onverwachte ontmoeting...

Rond 2 uur neem ik een afslag naar een tankstation. De maag begint te knorren en de meegebrachte boterhammen zitten in de topkoffer. Die kun je er onder het rijden moeilijk uit halen. Bij het tankstation valt me direct een rode Deauville op. De helm en de handschoenen liggen op de tank. Van de berijder/berijdster is echter geen spoor te bekennen. Ook binnen tref ik niemand aan in een motor-outfit. Ik reken mijn drankje af en zie dan het Belgische nummerbord.
Een van de weekend-gangers is een lid uit Belgie. Christel is al 3 jaar lid maar we hebben haar nog nooit gezien tijdens een rit. Het zal toch niet....maar wat blijkt..... Christel komt even later naar buiten lopen. We maken hartelijk kennis, en al met al duurt mijn stop iets langer dan gepland. Dat komt mede door het echtpaar dat op de motor van Christel heeft gepast. Ze bewonderen haar motor en ook de mijne.....en voor je het weet ben je 25 minuten verder.

Ik moet echter door want ik moet nog een stukje. Bij Hoogeveen sla ik af en na een paar honderd meter ben ik al bij de Hema waar ik mijn motor aan de achterzijde parkeer. De plastic krant komt nu van pas welke met tompoucen erin op de buddy wordt vastgesjord. Het is nu nog maar een klein stukje naar Ruinen, waar bij het hotel al verscheidene leden buiten aan een lekker drankje zitten.

Na het afgeven van het lekkers ga ik nog even tanken, waarbij ik tot de ontdekking kom dat ik een oordop ben verloren. Op de terugweg zie ik echter Mirjam en Andre lopen die ik vraag om uit te kijken naar een oranje oordop. Gelukkig vinden ze die en krijg ik hem 's avond in mijn handen gedrukt. Nog mijn dank hiervoor.

Voor het eten drinken we nog even een drankje waarbij ook de tompoucen soldaat worden gemaakt. Ze zijn voorzien van een leuk jubileum logo.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om even een korte speech te houden. Zelf heb ik me niet met de organisatie bemoeid. Die eer komt toe aan de feestcommissie bestaande uit: Sonja, Ingrid, Anita, Jolanda en Ruud. Er worden ook nog wat colletjes uitgedeeld aan de deelnemers die er nog geen hebben. Om zeven uur is het tijd om aan te schuiven voor het diner dat uitstekend verzorgd is. Daarna volgt nog een pubquiz waar Ruud uren mee bezig is geweest om te maken. Ik heb me laten vertellen dat dit met ChatGPT ook kan in een paar seconden..... De 30 vragen vliegen er doorheen en na een deskundige beoordeling van de jury, is Wil de gelukkige winnaar met 18 vragen goed. Hulde.

Voor zaterdag staat er een mooie route op agenda. Vertrek om 10:00 uur. Ik heb er zin in.

Welterusten en tot morgen.

Marcel

 

 

 

 

 

Uit ons foto-album

toerrit-1.jpg