In de spiegels ..... 2021

Het jaar 2021 kunnen we bijna samen vatten met 1 woord : COVID.

Is daar alles mee gezegd? Zeker niet, maar het had wel een grote impact op onze clubactiviteiten en de algemene "clubbelevenis". Tijd voor een terugblik dus....

Het jaar begon zoals we 2020 geëindigd waren. Met een lockdown die t/m maart zou duren. Het clubdiner en de techniekdag konden dus niet door gaan. Daarna kwam er een lichte versoepeling maar van het rijden van een toerrit onder de normale omstandigheden kon, vanwege nog enkele beperkende maatregelen, helaas geen sprake zijn. 

Derhalve zijn de eerste ritten van het jaar gereden als TTT, hetgeen vrij vertaald kan worden als een Toevallig Toerrit Treffen. Op de data van de verschillende ritten kwamen er toevallig wel heel veel leden opdagen.....

Waar we met normale ritten altijd in vooraf vastgestelde groepjes rijden, was dat bij een TTT niet mogelijk. Er mocht nl. helemaal niets georganiseerd worden, hoewel dat niet voor iedereen even duidelijk bleek te zijn. Het bestuur heeft de deelnemers dus vrij gelaten om zelf groepen te formeren. Helaas was dat wat minder succesvol dus vanaf de derde TTT werden er ter plekke groepen gemaakt .....omdat we er toch allemaal toevallig waren......en het rijden in 1 grote groep niet wenselijk was vanwege o.a. de veiligheid.

Hoe dan ook, vanaf begin juni konden we weer op de vertrouwde manier samen komen en werden de groepen weer als vanouds vooraf samengesteld.

Omdat het bestuur niets mocht organiseren heeft een van de leden zelfstandig (voor aanvang van de eerste rit) de competitie "Raad het aantal clubkilometers" opgepakt. Aan het einde van het seizoen kreeg de gelukkige winnaar Hans, een aardigheidje in de vorm van iets lekkers.

Na 1 juni heeft het bestuur een tweede competitie opgestart "Raad het aantal deelnemers van de resterende toerritten". Onder deelnemers werd verstaan: Iedereen die aan de start verschijnt, al dan niet op een eigen motor of meerijdend als duo. De winnaar van deze competitie was de organisator van die andere wedstrijd, Frank. Wat een toeval.... De bijbehorende prijs is inmiddels opgestuurd naar de winnaar.

Ook dit jaar hebben we weer wat nieuwe gezichten mogen begroeten. Dat is altijd leuk om te zien. Ook hebben we echter geconstateerd dat een aantal oud gedienden wat minder aanwezig was veelal als gevolg door persoonlijke omstandigheden. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer als de situatie verder genormaliseerd is. 

Covid heeft in ieder geval een flinke impact gehad op onze club. Dat is zeker.

Dit jaar waren we tijdens de Herfstrit voor het laatst in het Waldhotel in Wasserliesch. Er zijn weer mooie routes gereden en iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Waar we vorig jaar nogal wat problemen hadden met de techniek van verschillende motoren, verliep dit jaar alles redelijk voorspoedig. Wel moest een van de deelnemers onverwacht naar het ziekenhuis, maar na een nachtje observatie kon er de volgende dag gewoon weer huiswaarts gekeerd worden. Wel op eigen initiatief en zonder mee te rijden met een groep. 

Het grootste nieuws van dit jaar is natuurlijk de komst van een nieuwe toermachine van Honda, de NT 1100. Eindelijk weer eens wat nieuws op toergebied. Het werd tijd. De eerste reviews staan inmiddels online, terwijl de machine zelf pas vanaf het eerste kwartaal 2022 beschikbaar komt in Nederland.

Het bestuur heeft de NT 1100 al omarmt als de opvolger van de Deauville. Veel (oudere) Pan rijders zullen wellicht ook de overstap maken. Meer informatie hierover vind je op onze website.

Inmiddels heeft het bestuur de jaarlijkse vergadering gehouden: Het Deauco-overleg. Door verschillende leden zijn wat onderwerpen hiervoor aangedragen, waarvoor nogmaals onze dank. Onze reactie staat inmiddels op het forum. Na een dagje brainstormen zijn de plannen voor het volgend jaar klaar. Gedurende de winter zullen we daar meer invulling aan geven en, indien nodig, e.e.a. tijdig communiceren.

Op het moment van schrijven is er net een nieuwe milde lock down afgekondigd. Hopelijk is deze korter dan die van vorig jaar. We gaan het beleven.

Wij wensen iedereen alvast prettige feestdagen en een heel goed begin van 2022!

 

Uit ons foto-album

IMG_4400.jpg